Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@05:04:02 GMT

افرایش ۲۴ درصدی فوت و کاهش ۱۰ درصدی ولادت در شهرضا

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۴۱۷۰

افرایش ۲۴ درصدی فوت و کاهش ۱۰ درصدی ولادت در شهرضا

علی صدری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طی سال جاری میزان ازدواج‌ها در این شهرستان افزایش یافته اظهار داشت: این میزان نسبت به دوره نه ماهه نخست سال ۹۸ افزایش نه درصدی بوده که به نظر می‌رسد از پیامدهای مثبت شیوع ویروس کرونا است‌.

وی اسم‌های انتخاب شده توسط خانواده‌های شهرضایی برای فرزندانشان که بیشترین فراوانی را داشته‌اند نیز اعلام کرد و گفت: در بین نوزادان پسر آراد، امیرعلی و علی و در بین نوزادان دختر نیز آوا، رستا و دلوین نام‌های منتخب مردم شهرستان شهرضا برای نوزادانشان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری این نکته که در سال پایانی این دهه قرار داریم، افزود: نمودار هرمی سنی نشان می‌دهد که در دهه ۶۰ یک موج بزرگی از جمعیت در ایران متولد شدند که به دلیل شرایطی که در آن دهه بر کشور حاکم بود امکانات تحصیلی، شغلی و رفاهی برای آن جمعیت وجود نداشت.

رئیس اداره ثبت احوال شهرستان شهرضا از کاهش فرزندآوری خبرداد و تصریح کرد: در جوامع گذشته فرزند به عنوان نیرو کار تلقی می‌شد که اکنون عقیده والدین این است که به عنوان عنصر هزینه بر تلقی می‌شود و همچنین کاهش روستا نشینی و گرایش به شهر نشینی در کاهش فرزندآوری مؤثر بوده است.

وی بیان داشت: ما از سال ۱۳۸۹ تاکنون شاهد یک کاهش جمعیت شدید در بحث تولد و ازدواج بوده‌ایم که تقریباً به ازای هر سال حدود ۶ درصد از این آمار کاهش پیدا می‌کند که بر این اساس در سال جاری حدود ۴۰ درصد کاهش ازدواج و ولادت نسبت به سال ۸۹ تاکنون داشته‌ایم.

انصاری گفت: نرخ کلی باروری میانگین تعداد فرزندانی است که یک خانم در طول زندگی به دنیا می‌آورد و مفهوم دوم نرخ جایگزینی جمعیت که میزان تولد منجر به جبران جمعیت فوت شده می‌شود که برای حفظ سرمایه‌های انسانی باید رشد نرخ جایگزین ما دو درصد باشد که اگر کمتر از این درصد باشد در سال‌های آینده با مشکل مواجه می‌شویم.

وی عنوان کرد: اداره ثبت احوال با ثبت وقایع حیاتی چهار گانه تولد، وفات، ازدواج و طلاق و دارا بودن اطلاعات انسانی قوی و پر محتوا همیشه توانسته یک عامل محرک برای توسعه نظام اداری و یک مبنای مهم برای زیرساخت‌های دولت الکترونیک به شمار بیاید.

رئیس اداره ثبت احوال شهرضا گفت: اداره ثبت احوال متصدی ارائه آمارهای انسانی است که برای برنامه ریزی های خرد و کلان دولت همیشه مورد استفاده قرار می گرفته که در طول ۴۰ سال گذشته کشور با تحولات عظیمی از لحاظ جمعیتی در بحث ازدواج و ولادت مواجه بوده است.

کد خبر 5131860

منبع: مهر

کلیدواژه: ثبت احوال ولادت ازدواج و طلاق ویروس کرونا دهه فجر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان بوشهر شیراز کرمانشاه شهرکرد شهرستان کرج شیوع کرونا آلودگی هوا مشهد اردبیل اداره ثبت احوال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۴۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام متقی‌فر، در اولین نشست تخصصی وصال شیرین که با حضور نمایندگان این طرح از استان‌های مختلف برگزار شد، ضمن تشریح این طرح گفت: کانون‌های ازدواج آسان از گذشته در حال فعالیت بودند. در بعضی شهرها هم شبکه فعالین ازدواج به راه افتاد که همچنان در برخی از شهرها فعال هستند.

وی با اشاره به تجملات مرسوم در حوزه برگزاری مراسم ازدواج که هزینه‌های گزافی به جوانان تحمیل میکند یادآور شد: از سال ۸۸ آمار سالیانه ازدواج افزایش نیافته بود، اما از سال ۹۸ در دوران کرونا آمار ازدواج افزایش یافت. این به دلیل کاهش تجملات بود که جوانان به ازدواج روی آوردند.

متقی فر خاطرنشان کرد: مخاطب در وصال شیرین همه جوانان هستند نه اینکه صرفاً برای محرومین کار کنیم. از با کیفیت‌ترین خدمات تا خدمات معمولی‌تر را می‌توان هماهنگ کرد و از طریق پلتفرم «همراه» در اختیار جوانان قرار داد تا بدون بدهی زندگی خود را شروع کنند.

وی با اشاره به اینکه کانون‌های ازدواج آسان و شبکه فعالین ازدواج برای اینکه بتوانند خدماتی بدهد و مجموعه خود را بچرخانند باید مبالغی دریافت کنند، اظهار داشت: ما هیچ انتفاعی از ستاد وصال شیرین نخواهیم برد. یعنی ما از جوانان در ازای ارایه خدمات پول نمی‌گیریم. البته منظور ما این نیست که همه ملزومات رایگان شود اما می‌توان کاری کرد که با قیمت مناسب تمام شود و تا جای ممکن هزینه ها را کاهش داد.

متقی‌فر نقطه عطف کار را عدم رقابت طرح وصال شیرین با کانون‌های ازدواج آسان و شبکه فعالین ازدواج دانست و بیان کرد: ما در طرح وصال شیرین وارد کار اجرایی نمی‌شویم و فعالیت ما در حد ستادی باقی خواهد ماند. اما با طراحی سامانه همراه در صدد کمک به کانون‌ها و شبکه‌های ازدواج آسان و مراکز مشاوره در استان‌ها هستیم و آن‌ها را از نظر نیازمندی‌ها و تجهیزات تامین مالی می‌کنیم.

وی در تشریح طرح وصال شیرین گام های تعریف شده در مراکز استان و شهرستان‌ها را برشمرد و گفت: گام اول شناسایی مغازه‌داران، خیرین و خدمات‌دهندگانی مانند تالار و رستوران است که حاضرند تخفیف بدهند. گام دوم ارزیابی فعالیت‌ها است و گام بعدی ثبت این مجموعه‌ها در سامانه همراه خواهد بود که این امر به مجموعه‌های وصال شیرین در استان‌ها سپرده شده است. جوانان با مراجعه به سامانه، خدمات را می‌بینند و انتخاب می‌کنند و با دریافت معرفی‌نامه از طریق سامانه خدمات می‌گیرند.

متقی فر در پایان ضمن اعلام خبر رونمایی از این طرح در هفته ازدواج در خردادماه امسال گفت: تلاش می‌کنیم امسال نسبت به گذشته میزان هزینه تمام شده ازدواج را تا حدی کاهش دهیم. این امر با همکاری و انتقال تجربه مسوولین طرح در استان‌ها تسهیل خواهد شد.

کد خبر 6092423

دیگر خبرها

  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • ◄ جاده گردشگری هونجان اسفرجان به شهرضا؛ پرحادثه و پرتوریست
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه‌های هلال احمر اردبیل
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه های هلال احمر اردبیل
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است